Ministerul Sănătăţii a anunţat finalizarea repartiţiei candidaţilor la sesiunea extraordinară suplimentară a concursului de rezidenţiat, un singur loc din totalul de 628 rămânând neocupat, la specialitatea chirurgie orală şi maxilo-facială.

„Un număr de 627 de candidaţi au ales locuri şi posturi la repartiţia din 23 mai 2023, un singur loc rămânând neocupat, la specialitatea chirurgie orală şi maxilo-facială. Această specialitate poate fi aleasă numai de cei cu două diplome de licenţă: medicină, respectiv medicină dentară / stomatologie. Ultimul candidat care a ales un loc la celelalte specialităţi a avut punctajul de 529, faţă de 565, punctajul minim în sesiunea ordinară din toamnă”, a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, locurile s-au ales în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute de candidaţi, în limita locurilor şi posturilor disponibile rămase neocupate în sesiunea din toamnă, respectiv 628 de locuri şi posturi.

„Ministerul Sănătăţii a decis, împreună cu universităţile de medicină şi farmacie, organizarea acestei sesiuni extraordinare suplimentare tocmai pentru a veni în sprijinul tinerilor medici şi pentru ocuparea locurilor în specialităţi deficitare (chirurgie generală, medicină de urgenţă, medicină de familie, neonatologie etc.)”, precizează aceeaşi sursă. AGERPRES