Filtrele de ultimă generație elimină din cafea colesterolul care dăunează inimii, ceea ce reduce semnificativ riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, se arată într-un nou studiu. De asemenea, cafeaua filtrată conține mai puține substanțe chimice care pot crește nivelul lipidelor și pot contribui la bolile cardiovasculare.

Toată lumea are o preferință în servirea cafelei: turnată peste, presată, trasă, picurarea clasică. Dar felul în care vă preparați dimineața ceașca de bucurie are un impact care depășește gustul și tendința, de fapt determină modul în care cafeaua vă afectează sănătatea.

Cercetătorii scandinavi au urmărit obiceiurile consumului de cafea a mai mult de jumătate de milion de oameni pe o perioadă de 20 de ani și au stabilit că cei care au băut cafea filtrată au mai puține șanse să moară din cauza bolilor cardiovasculare (BCV) decât cei care au preferat versiunile nefiltrate ale băuturii.

Cercetările anterioare au arătat că acest lucru se datorează faptului că filtrele elimină cantități semnificative din cei doi compuși chimici găsiți în cafea despre care se știe că cresc nivelul lipidelor. De fapt, concentrațiile acestor doi compuși sunt de aproximativ 30 de ori mai mari într-o ceașcă de cafea nefiltrată în comparație cu cea filtrată.

 

 

Materialul integral pe platforma specializată  Cardiologiemoderna.ro