Centrul Regional de Sănătate Publică din Timișoara a fost vineri, 7 aprilie 2017, gazda primei ediții din acest an a simpozioanelor regionale organizate de Societatea Română de Epidemiologie și dedicate ”Actualităților și perspectivelor în Medicina Preventivă”. A fost prima întâlnire din acest an, din seria de cinci simpozioane regionale pe care SRE le organizează cu susținerea partenerilor BBraun Medical, Paul Hartmann și Intercoop – Schulke.

Simpozionul este parte a unui ciclu de manifestări care se derulează începând cu anul 2016 sub denumirea ”Actualități și Perspective în Medicina Preventivă” și se adresează medicilor epidemiologi din toate instituțiile medicale publice (Spitale, Direcții de Sănătate, Institutul Național de Sănătate Publică și toate celelalte instituții în care activează medici epidemiologi). Având o abordare interdisciplinară, programul este deschis și unui grup de medici de familie cu experiență, precum și altor specialități înrudite. Tematica simpozioanelor este interdisciplinară, în cadrul întâlnirii de la Timișoara fiind abordate teme precum: Actualități și perspective în vaccinare, Actualități în epidemiologia de spital, Argumente pentru prevenție sau Probleme de diagnostic epidemiologic și de conduită corectă în prevenție.

Agenda completă a simpozionului regional Timișoara este disponibilă AICI.

”Ne-am propus ca simpozioanele regionale ale Societății Române de Epidemiologie să fie adevărate laboratoare de știință epidemiologică și de prevenție, locul unde se vor naște idei şi soluţii constructive pentru sănătatea populaţiei și de unde printr-un efort comun, sperăm ca la sfârșit de an să punem bazele legate de prevenție ale unei reforme reale a sistemului de sănătate din România. ” a declarat Conf. Univ. Dr. Emilian Popovici, Președintele Societății Române de Epidemiologie.

Programul ”Actualități și perspective în Medicina Preventivă” este organizat de Societatea Română de Epidemiologie și include în anul 2017 cinci simpozioane regionale, organizate după următorul program: Timișoara – 7 aprilie, Cluj Napoca – 12 mai, Craiova – 9 iunie, Iași – 23 iunie, București – 8 septembrie. Programul va fi implementat cu sprijinul producătorului de evenimente Oameni și Companii, organizație cu peste 10 ani experiență în programe de comunicare în domeniul sănătății și peste 15 specializări medicale acoperite. Detaliii despre experiența Oameni și Companii în domeniul medical găsiți AICI.

Pentru orice detalii suplimentare puteți lua legătura cu Mari Semcu, Manager Proiecte, 0728 116697, mari.semcu@oamenisicompanii.ro.