popescu_irinel.jpgSeria completa a Tratatului National de Chirurgie in 10 volume 2008 – 2009 va fi lansata, vineri, 16 octombrie, la Biblioteca Academiei Romane. La eveniment sunt asteptati sa participe coordonatorii de volume: prof. dr. Irinel Popescu, prof. dr. Mihai Lucan, prof. dr. Alexandru Vlad-Ciurea, prof. dr. Alexandru Bucur, prof. dr. Teodor Horvat, prof. dr. Corneliu Sabetay, prof. dr. Gheorghe Peltecu, prof. dr. Ion Lascar, prof. dr. Radu Deac si prof. dr. Dinu Antonescu.

Tratatul National de Chirurgie in 10 volume a fost editat cu sprijinul Editurii Academiei. In aceste carti este adunata experienta celor mai renumiti medici chirurgi din Romania. Lucrarea cuprinde informatii la zi adresate rezidentilor, medicilor specialisti, precum si tuturor celor care vor sa isi completeze cunostintele in domeniul chirurgiei.

Tratatul acopera, de asemenea, in linii mari, si tematica de admitere in rezidentiat, curricula de pregatire a rezidentilor si tematica examenelor de specialitate din respectivele domenii ale chirurgiei. Aceste volume continua traditia chirurgiei romanesti care a inceput in a doua jumatate a secolului trecut prin editiile aflate sub redactia unor mari personalitati precum Nicolae Hortolomei, Ion Turai, Theodor Burghele, Eugen Proca si Nicolae Angelescu.

„Evident, un astfel de tratat abordeaza si ultimele noutati, tocmai de aceea este mereu nevoie de editii noi. Cele zece volume ale seriei reprezinta 10 discipline chirurgicale; chirurgia generala are insa doua volume, in timp ce ginecologia si pediatria au fost cuprinse impreuna, intr-un singur volum. Inainte de orice, lucrarea reflecta experienta autorilor, remarcabila in majoritatea cazurilor si cu nimic mai prejos de standardele internationale”, a afirmat prof. dr. Irinel Popescu, sub a carui redactie iese de sub tipar tratatul. AGERPRES