Sercin Giray este noul director general al companiei Bayer în România

Sercin Giray l-a înlocuit de la 1 iunie la conducerea Bayer România, Bulgaria și Republica Moldova pe Pascal Cassecuelle, care a fost avansat într-o funcție executivă la nivel regional, a anunțat grupul  german cu afaceri în domeniul chimic și farmaceutic.

Anterior, Sercin Giray a ocupat funcția de director financiar începând din septembrie 2017. Noul manager al afacerilor Bayer din România lucrează în cadrul grupului din 1999, începându-și cariera la subsidiara din  Turcia.

“Este un moment al schimbării pentru toți, inclusiv Bayer, dar putem privi înainte cu încredere, deoarece avem o bază foarte solidă. Bayer este lider în domeniul științelor vieții și va continua să deservească fermierii, pacienții și profesioniștii din domeniul sănătății din România, Bulgaria și Republica Moldova, prin Diviziile sale Crop Science, Pharmaceuticals și Consumer Health. Doar câteva companii sunt atât de bine poziționate ca Bayer pentru a contribui atât la îmbunătățirea sănătății umane, cât și la hrănirea populației globale în creștere. Compania noastră își urmărește obiectivele de sustenabilitate cu aceeași dedicație pe care o alocă realizării obiectivelor sale financiare. Vom rămâne fideli viziunii noastre, “Sănătate pentru toți, nimeni fără hrană”, mai ales acum, când actuala criză sanitară a mărit importanța activităților noastre, în domeniul agriculturii și sănătății, pentru societatea din jurul nostru”, a afirmat Sercin Giray, cu ocazia numirii sale. Divizia pentru România, Bulgaria și Republica Moldova a Bayer au înregistrat o cifră de afaceri de peste 335 milioane euro în 2019, din care 62% în divizia Crop Science, 27% în divizia Pharmaceuticals  și 11% în divizia Consumer Health, potrivit datelor prezentate de grup.

Divizia Bayer pentru regiunea în care este inclusă România are peste 480 de angajați, având sediile principale în București și Sofia.