Senatorul PSD Gabriela Firea solicită Ministerului Sănătăţii anularea licitaţiei privind achiziţionarea de mobilă „stil” pentru rezerve ale Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” şi consideră că banii ar trebui să fie îndreptaţi către tratamente şi aparatură medicală.

„Am făcut o interpelare ieri către Ministerul Sănătăţii şi sper ca ministerul să constate faptul că în spitale totuşi banii trebuie îndreptaţi către tratamente, pentru că aici suferim cel mai mult, către aparatură medicală şi pentru pacienţi, şi nu către mobilă stil. Sper să se alăture şi alţi parlamentari demersului meu şi sunt convinsă că în două săptămâni Ministerul Sănătăţii va da un răspuns şi probabil această licitaţie să fie anulată. Contractul a fost semnat, dar mobila nu a fost încă livrată. Ar fi timpul efectiv de oprire a acestei achiziţii care sfidează o regulă a bunului simţ”, a declarat marţi senatorul PSD, la Palatul Parlamentului. Firea a spus că licitaţia prin care s-a semnat un contract pentru achiziţia de mobilier pentru rezerve de lux datează din luna august 2011.

Potrivit social-democratei, mobila pentru care s-a realizat licitaţia este scumpă chiar şi pentru acest tip de mobilier „stil”. „M-am gândit că într-o situaţie în care ţara noastră a închis spitale, într-o situaţia în care am avut chiar eu cunoştinţe care au fost internate la Spitalul de Urgenţă ‘Bagdasar-Arseni’ şi au stat câte două persoane în acelaşi pat, chiar trei, mi se pare puţin cam deplasat să fim de acord cu faptul că într-un spital de urgenţă se face achiziţie de mobilă de lux şi, sincer, ca cetăţean să te gândeşti că în spitalele din România nu există bani suficienţi pentru tratamente, pentru personal, pentru igienă corespunzătoare şi să existe mobilă stil. Chiar şi această mobilă stil achiziţionată a avut, după opinia mea şi a jurnaliştilor care au aflat despre această licitaţie, tarife mult prea mari. De exemplu, o măsuţă de cafea costa 45 de milioane, plus TVA, mi se pare foarte mult chiar şi pentru mobila stil. Un dulap sau un pat 100 de milioane lei”, a afirmat senatorul PSD. AGERPRES