rezidentiat.jpgSenatorul PSD Doina Federovici propune modificarea legislaţiei privind angajarea medicilor rezidenţi. Ea a declarat că are în vedere depunerea unui proiect de act normativ care să prevadă posturi pentru toţi medicii care promovează examenul de rezidenţiat din România.

„Este o temă pe care am lansat-o deja în dezbaterea Ministerului Sănătăţii. Este vorba de asigurarea posturilor pentru toţi medicii care au promovat examenul de rezidenţiat, având în vedere faptul că nu toţi au avut şansa de a ocupa un post în sistemul sanitar de stat din România în urma repartiţiei, din cauza lipsei posturilor disponibile, aflându- se astfel în imposibilitatea de a profesa”, a afirmat Federovici.

Parlamentarul PSD este convins că suplimentarea, printr-un act normativ, a numărului de posturi pentru medicii rezidenţi este o oportunitate de a menţine tinerii specialişti în sistemul sanitar românesc. „Pe această cale vom da dovadă că ne dorim să păstrăm în România tinerii specialişti, punând în acest fel măcar parţial capăt exodului tinerilor medici în străinătate”, a adăugat Federovici. AGERPRES