SEMNAL EDITORIAL: “Fiziopatologie”

fiziopatologie.jpgEditura Callisto a publicat atalsul “Fiziopatologie”, scris de specialiştii germani Stefan Silbernagl şi Florian Lang. Volumul are 448 de pagini, 192 de planşe color şi poate fi achiziţionat la preţul de 120 de lei. Traducerea a fost realizată de Gh. P. Cuculici, Anca W. Gheorghiu şi Ancuţa Ianc.

Această a doua ediţie conţine informaţii de ultimă oră despre sindromul de detresă respiratorie acută, hiperoxie, stres oxidativ, boala renală polichistică, boala intestinală inflamatorie cronică, sindromul metabolic, metabolismul cuprului şi boala Wilson, disproteinemii.

Volumul conţine 192 de ilustraţii în policromie – cu organizare explicită şi coduri de culoare folosite sistematic – care clarifică relaţiile complexe de cauzalitate. Cei interesaţi vor găsi elemente aprofundate despre anomaliile de transmitere a semnalului intercelular, îmbătrânirea şi speranţa de viaţă, fiziopatologia osului, insuficienţa cardiacă şi altele. Noţiunile şi paragrafele cheie sunt evidenţiate pentru ca textul să poată fi parcurs mai uşor.

Această a doua ediţie a Fiziopatologiei constituie un ghid esenţial pentru studenţi în anii de instruire, atât ca instrument de studiu cât şi ca referinţă cheie. De asemenea este util cadrelor universitare în scop educaţional şi are rolul de revizuire şi împrospătare pentru medici şi întregul personal medical.