dictonar logopedie.jpgEditura Polirom a publicat volumul „Dictionar explicativ de logopedie”, scris de Georgeta Burlea, Marin Burlea (coordonatori), Roxana Cristina Milici, Anamaria Burlea, Mihaela Mereuta si Antoaneta Zanfirache.

Cartea, aflata la editia a II-a, revazuta si adaugita, beneficiaza de un cuvant inainte de dr. Constantin Balaceanu-Stolnici, cuvinte introductive de prof. univ. dr. Emil Verza, prof. univ. dr. Felicia Stefanache, ort. Anne-Marie Simon, are 464 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 45 RON.

Terapia logopedica face parte din protocolul de recuperare in diverse situatii patologice (disfunctii fonatorii sau tulburari de scris-citit etc.) care pot deteriora, in diferite grade, functia esen-tiala a limbajului: comunicarea. Existenta acestor disfunctii la copii, dar si la adulti cu diverse afectiuni neurologice sau dupa interventii chirurgicale la nivelul aparatului fonator apropie mult logopedia de serviciile medicale, a caror calitate este sporita de multiple specializari in domeniul psihologiei. In acest context, Dictionarul explicativ de logopedie este necesar atit pentru medicii rezidenti psihiatri, neurologi, stomatologi sau orelisti, cit si pentru logopezi, psihologi, educatori si parintii copilului ce necesita tratament logopedic.


„Alcatuit prin consultarea unei ample bibliografii de specialitate autohtone si a unor lucrari de specialitate straine, prezentul dictionar – un demers realist si oportun – se impune printr-o selectare si o abordare inspirata a titlurilor citate; acuratetea cu care este alcatuit si multitudinea imaginilor explicative recomanda o data in plus volumul”, apreciaza prof. Emil Verza, de la Universitatea din Bucuresti.