Specialiştii din conducerile instituţiilor medicale publice şi private pot participa, pe 9 iunie, la seminarul „Data Analytics în Healthcare” care îi învaţă să îmbunătăţească serviciile oferite pacienţilor, să acorde o importanţă mai mare siguranţei acestora şi să-şi eficientizeze operaţiunile zilnice.

„Prin intermediul seminarului ‘Data Analytics în Healthcare’ , Predicta îşi propune să ajute specialiştii din poziţii de conducere ale instituţiilor medicale publice şi private să proceseze într-un timp scurt un volum mare de date în rapoarte relevante pentru luarea celor mai bune decizii. Seminarul ‘Data Analytics în Healthcare’ ajută companiile care activează în domeniile farma şi sănătate să îmbunătăţească serviciile oferite pacienţilor, să acorde o importanţă mai mare siguranţei pacienţilor şi să-şi eficientizeze operaţiunile zilnice prin: analizarea datelor pacienţilor, analiza modelelor de cerere ale clienţilor şi optimizarea proceselor de vânzare în industria farmaceutică, dar şi urmărirea gradului de satisfacţie a pacienţilor sau clienţilor – colectare de date”, precizează Predicta România, organizatoarea seminarului.

Potrivit managerului Healthcare & Pharmaceutical al Predicta, Filippos Katsampouris, asistenţa medicală este un domeniu puternic influenţat de potenţialul de procesare şi analiza corectă a cantităţilor mari de date produse foarte repede de un număr mare de surse. „Deşi cantitatea de informatii poate părea copleşitoare pentru furnizorii de servicii medicale, acestea reprezintă o oportunitate fără precedent de a transforma modul în care gestionăm şi rezolvăm problemele de sănătate”, a declarat Katsampouris.

Conform cercetărilor IBM, 80% din datele despre sănătate sunt stocate în foarte multe forme şi locaţii şi nu sunt gestionate corect, se arată în comunicat. În contextul evoluţiei tehnologiei, aceste cantităţi uriaşe de date oferă oportunitatea unică de îmbunătăţire a serviciilor medicale, însă necesită sisteme performante de analiză pentru a le gestiona corect şi pentru a genera perspective utile. AGERPRES