Selectie de intrare la rezidentiat, specialitatea Medicina de familie

Ministerul Sanatatii Publice organizeaza pe 9 iulie un test de selectie de intrare in rezidentiat 2008, cu timp partial, in specialitatea Medicina de familie. Selectia se va desfasura in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi si Timisoara, Targu-Mures.
Selectia se va desfasura sub forma unui test scris cu 10 intrebari. Timpul acordat pentru rezolvarea testului este de 2 ore. Raspunsurile se noteaza cu note de la 1 la 10 fiind admisi cei care au obtinut minimum media 5,00. Testul de selectie se sustine dupa tematica si bibliografia concursului de rezidentiat 2008, domeniul medicina. La testul de selectie se pot prezenta absolventii facultatilor de medicina, promotii anterioare anului 2005, medici de Medicina Generala cu drept de libera practica.

Inscrierile se pot face la sediile ASP judetene si a municipiului Bucuresti, respectiv ministerele cu retea sanitara proprie, din momentul aparitiei in presa a publicatiei de selectie si se termina cu 25 de zile inaintea testului, respectiv pana la data de 13 iunie 2008, inclusiv. Corectarea testului se face conform baremului transmis de comisia comuna centrala, in termen de doua saptamani.

Medicii confirmati ca rezidenti de Medicina de Familie cu timp partial efectueaza pregatire minimum 3 zile pe saptamana, durata maxima de parcurgere a stagiilor prevazute in curricula fiind de 5 ani in unitatile acreditate pentru specialitatea Medicina de Familie. Alegerea unitatii sanitare de pregatire se va face prin teleconferinta in prima decada a lunii septembrie iar prezentarea la stagii se va face incepand cu 1 octombrie.