sandesc dorel.jpgŞeful Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, doreşte să facă din Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara un brand şi să o readucă la prestigiul de care s-a bucurat cu mulţi ani în urmă, dacă va fi ales în funcţia de rector la alegerile care vor avea loc pe data de 27 februarie.

Fotoliul de rector al UMF va deveni vacant, după ce actualului ocupant, prof. Ştefan Drăgulescu, i se încheie mandatul, acesta nemaiavând voie să candideze, deoarece deţine şefia UMF din 1992.

Dorel Săndesc şi-a anunţat, miercuri, candidatura pentru această funcţie. Săndesc a punctat miercuri, într-o conferinţă de pesă, faptul că doreşte ca tinerilor din UMF – studenţi şi cadre didactice – să li se acorde o mai mare atenţie, deoarece, numai stimulându-i şi recunoscându-li-se meritele se pot înregistra progrese, atât în lumea medicală, cât şi pe scena didactică din sănătate.
Şeful Reanimării timişene declară că vrea să aducă o schimbare în UMF, fără a fi vorba despre o vânătoare de vrăjitoare.

‘Discuţiile cu colegii mei m-au făcut să înţeleg că trebuie să fac acest pas datorită dorinţei de schimbare şi de reconfirmare a statutului UMF, atât în mediul academic naţional şi european, cât şi în comunitatea locală. Îmi doresc mult ca UMF să ajungă acolo unde merită, adică în categoria de excelenţă a universităţilor de cercetare avansată şi educaţie din România’, a declarat candidatul pentru funcţia de rector al UMF. Prof. Săndesc a subliniat faptul că va fi pentru prima dată când în Universitatea de Medicină din Timişoara alegerile pentru funcţia de rector vor avea caracter secret, nemaiexistând presiunea asupra votanţilor.

‘Mărturisesc că acest lucru mi-a dat încedere să candidez; altfel, nu o făceam, pentru că ştiam că nu aş fi avut vreo şansă’, a afirmat profesorul. Doctorul Dorel Săndesc a spus că doreşte să elimine avansările bazate pe criteriul nepotismului, primând doar cel al meritocraţiei, dar se opune şi ‘comasării’ universităţilor în cadrul unui consorţiu, deoarece ‘sunt unii care vor să profite’.

‘Eu îmi doresc, nu unificarea universităţilor, ci unificarea internă a învăţământului medical timişorean. Am ajuns să nu se mai cunoască profesorii de la Stomatologie cu cei de la Generală sau de la Farmacie; oamenii s-au înstrăinat foarte mult, iar eu vreau să reîntemeiez marea familie a UMF Timişoara. Nu vă promit că rezolv totul, dar vă promit că toate deciziile se vor lua în mod transparent şi nu se vor mai lua în spatele uşilor închise’, a arătat candidatul la Rectoratul UMF Timişoara.

Printre pacienţii care i-au trecut prin mâini şefului de la reanimare s-au aflat solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, cântăreaţa Anca Parghel sau fostul solist al formaţiei ‘Cargo’, Ovidiu Iancu ‘Kempes’. AGERPRES