oprisanu_gabriel.jpgDirectorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Botosani, Gabriel Oprisanu, solicita ca greselile medicale ale doctorilor sa nu mai fie judecate de Colegiul Medicilor, ci de un tribunal medical.

El propune infiintarea unei institutii de stat, independente, care sa analizeze cazurile de culpa medicala, pe motiv ca un organism profesional, asa cum este Colegiul Medicilor, nu are obiectivitate in solutionarea unei eventuale plangeri din partea pacientilor nemultumiti.

„Pacientii sunt cei care contribuie cu sume foarte mari la bugetul asigurarilor de sanatate, iar atunci cand sunt nemultumiti de actul medical se ajunge la un organism profesional. Este nevoie de un alt organism, care sa fie un fel de tribunal medical, un fel de Oficiu de Protectia Consumatorilor in domeniul sanitar, care sa poata judeca fara presiune, dar cu profesionalism orice culpa medicala”, a afirmat Oprisanu, care propune o lege speciala care sa stabileasca relatiile dintre pacienti si medici. Seful ASP considera ca actualul Colegiu al Medicilor poate functiona, in continuare, ca avocat al medicului, dar nu ca judecator in litigii.