Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, dr. Andrea Neculau, a solicitat ministerului Educaţiei să rezolve, împreună cu cel al Sănătăţii, problema finanţării personalului medical ce ar urma să deservească creşele după preluarea acestora, menţionând că plata acestor persoane „a fost marea noastră problemă din ultimul an”.

„Vă rog să aveţi în vedere că, atât pentru şcoli, grădiniţe cât şi pentru creşe, trebuie să aveţi o discuţie cu Ministerul Sănătăţii cu privire la finanţarea personalului medical din aceste instituţii. Aceasta s-a dovedit a fi marea noastră problemă pe parcursul ultimului an, fiind că a trebuit să facem faţă la triajul copiilor, la supravegherea lor şi, iată, cu testarea lor, una dintre barierele identificate în ce priveşte testarea redusă în şcoli, cel puţin cu testele care există în prezent. Cred că acest proiect importat trebuie completat şi cu asistenţa medicală, care este, poate, mult mai importantă decât în şcoli”, a afirmat dr. Neculau.

Aceasta a fost prezentă joi, alături de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi autorităţilor judeţene, la o dezbatere prilejuită de lansarea campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, lansată de Ministerul Educaţiei, în care a fost abordată inclusiv tema preluării creşelor. AGERPRES