Autorităţile sanitare din Botoşani vor cere spitalelor din regiunea Moldovei transferul, prin detaşare, al unor cadre medicale cu studii medii pentru a lucra pe Secţia de anestezie şi terapie intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (ATI) Mavromati, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, Secţia ATI se confruntă cu un deficit de personal, ca urmare a infectărilor cu noul coronavirus, în special în rândul asistenţilor şi infirmierilor.

„O să cerem ajutorul colegilor de la Dorohoi, unde secţia ATI nu e cu terapie COVID. Ei au cazuri doar pe pacienţii cronici. Eu personal o să încerc, nu ştiu dacă o să am succes de cauză, la judeţele învecinate dacă ne pot sprijini cu unu – doi asistenţi, infirmieri, măcar până ne revin colegii noştri din concedii medicale, fie de COVID, fie pe boli cronice. (…) Acum, problema cea mai mare este cu personalul auxiliar şi mediu. Avem asistenţi şi infirmieri care sunt pozitivi acum, dar sunt şi persoane care au probleme medicale cronice şi probabil din cauza perioadei acesteia, în care nu şi-au luat concediu de odihnă deloc, s-au accentuat simptomele şi au fost nevoiţi să îşi ia concediu medical”, a afirmat Adăscăliţei. Oficialul DSP susţine că, în momentul de faţă, Secţia ATI a SJU este plină. AGERPRES