Recomedica este o platformă medicală online, care funcționează ca o punte între prestatorii de servicii medicale și pacienți, ce își propune să ofere utilizatorilor din România acces rapid la consultații medicale online și programări pentru analize de specialitate, cu scopul de a încuraja prevenția și de a eficientiza procesele de diagnosticare și tratament.

Prin parteneriatele cu medicii și cu laboratoare de analize din toată țara, Recomedica PRO asigură utilizatorilor și medicilor accesul la dosarul medical digitalizat, pentru acces rapid și eficient la istoricul medical.
Startup-ul Recomedica a fost fondat de Eduard Andrei Cioroagă și Mihail Subțirelu în urmă cu doi ani și a atras o investiție privată de 25.000 EUR la finalul anului trecut. Serviciul oferă ghidare și asistență medicală online din 2020, având deja peste 35.000 de utilizatori unici, care au efectuat peste 80.000 de cereri medicale și venituri lunare recurente de 7.000 EUR. În prezent, Recomedica are parteneriate cu 326 de medici, iar timpul mediu de răspuns unei solicitări medicale este de 20 de minute.
Valoarea pieței globale a telemedicinei este de cca. 40 miliarde EUR, în timp ce la nivel european, piața se ridică la cca. 9,50 miliarde EUR în 2020. Conform prognozelor, telemedicina va continua să crească la un CAGR de. 14,1% în Europa și 17,9% la nivel global între 2020 și 2025.
Prin campania demarată pe Seedblink, Recomedica își propune să strângă o finanțare totală de 300.000 EUR. Runda demarată de Recomedica este susținută de un grup de business angels, angajând împreună 135.000 EUR, parte dintre aceștia având o expertiză aprofundată în sectoarele medical și farmaceutic. Pentru această finanțare, compania cedează 8.7% din capital. Evaluarea „pre-money” a companiei este de 3,15 milioane EUR.
Cu această nouă finanțare, fondatorii Recomedica au în plan dezvoltarea aplicației mobile Recomedica PRO, îmbunătățirea și dezvoltarea experienței utilizatorului atât în cadrul platformei cât și în cadrul altor departament cu care acesta interacționează (call center) și lansarea internațională a serviciilor. Primele piețe vizate sunt și cele în care Recomedica a activat deja comunitățile de români, cele mai importante fiind Maria Britanie, Germania Italia și Austria.