spit jud zalau.jpgSpitalul Judeţean de Urgenţă Zalău va investi circa 1,7 milioane de lei pentru a construi de la zero un nou sediu pentru Serviciul de Medicină Legală, potrivit managerului celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, Laurenţiu Barna. Banii necesari realizării acestei investiţii vor fi asiguraţi din fonduri proprii ale spitalului, dar deoarece instituţia nu dispune, deocamdată, de suma integrală, lucrările vor fi derulate în funcţie de disponibilităţile financiare.

„Contractul multianual cu constructorul a fost semnat în toamna lui 2012, însă lucrările efective au demarat în luna februarie a acestui an. În mod normal, investiţia ar trebui finalizată până în vara anului viitor, dar dacă vom avea bani suficienţi, putem termina execuţia în 2013. În acest moment, dispunem, din venituri proprii, de doar 50% din suma necesară”, a precizat, vineri, oficialul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Viitoarea clădire va avea 48 de metri pătraţi şi va fi compusă din demisol, parter şi etaj. „Imobilul va găzdui sediul Serviciului de Medicină Legală, arhiva spitalului, laboratorul, iar spaţiul de la etaj va permite extinderea farmaciei cu circuit închis a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău”, a adăugat Laurenţiu Barna.

Serviciul de Medicină Legală funcţionează, de circa 15 ani, în zona centrală a municipiului, într-un imobil al Primăriei Zalău. Municipalitatea a concesionat respectivul spaţiu Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, care, la rândul său, l-a dat cu contract de comodat către Serviciul de Medicină Legală, ce are doar obligaţia plăţii utilităţilor.

Potrivit medicului legist şef al Serviciul de Medicină Legală, Liviu Oroian, construirea noului sediu presupune o serie de avantaje. „Vom fi mai aproape de morgă, dar şi de bolnavi. Pacienţii vor putea ajunge mai repede la un specialist. În plus, vom putea dota laboratorul cu aparatură de ultimă generaţie, lucru care ne era imposibil în spaţiul din centru, unde nu există condiţii climaterice şi este un spaţiu impropriu”, menţionează sursa citată. AGERPRES