Secţii de Terapie Intensivă ale Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” vor fi modernizate cu fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 9 milioane de lei, a informat, luni, Ministerul Apărării Naţionale (MApN), printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Potrivit MApN, valoarea totală a proiectului „Creşterea siguranţei pacienţilor în secţiile ATI ale Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila'” este de 9.336.760,30 de lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 9.227.346,49 de lei.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Infrastructura Mare.

Perioada de implementare este de 29 luni. Proiectul a fost demarat pe 15 august 2021, urmând să se încheie pe 31 decembrie 2023.

Conform Ministerului Apărării, obiectivul general al proiectului este „protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, prin investiţii în infrastructura de fluide medicale şi a reţelelor de energie electrică, inclusiv a sistemelor de supraveghere şi control a acestor instalaţii şi a sistemelor de ventilaţie şi climatizare a aerului, pentru desfăşurarea actului medical în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central”. AGERPRES