spital odorhei.JPGUn nou computer tomograf a fost pus în funcţiune la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc, unde s-a reabilitat complet şi secţia de imagistică medicală. Managerul Spitalului municipal din Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal, a declarat marţi că cele 34 de încăperi ale secţiei de imagistică medicală au fost modernizate şi renovate din fondurile proprii ale unităţii sanitare.

Cu această ocazie, a fost pus în funcţiune şi un nou computer tomograf performant, ce înlocuieşte fostul aparat, obţinut în urmă cu câţiva ani dintr-o donaţie şi care era uzat şi depăşit moral. Computerul tomograf modern se află la dispoziţia pacienţilor 24 de ore din 24, cinci radiologi fiind pregătiţi permanent să efectueze această investigaţie. În plus, există posibilitatea ca, printr-un sistem de tele-radiologie, medicii să poată interpreta de acasă, din faţa calculatorului, tomografia computerizată.

Lukacs Antal a precizat că, zilnic, între cinci şi zece pacienţi au nevoie de tomografie computerizată, iar anual, în medie, peste 2.500 astfel de investigaţii se efectuează la spitalul din Odorheiu Secuiesc. Bolnavii care apelează la Spitalul municipal sunt atât din Harghita, cât şi din judeţele învecinate. Această unitate sanitară dispune de medici foarte buni şi nu se confruntă cu lipsa specialiştilor, aşa cum se întâmplă la alte spitale din judeţ.

„Aproximativ 40% dintre bolnavii spitalului sunt din afara zonei Odorhei, iar 18% sunt din afara judeţului cum ar fi Bacău, Braşov, Mureş sau Covasna. Numărul medicilor este suficient pentru toate specialităţile şi nu avem probleme legate de personal”, a explicat Lukacs Antal. Noul computer tomograf a costat 760.000 lei, puşi la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, iar investiţia în reabilitarea secţiei de imagistică medicală a fost de 280.000 lei, bani obţinuţi din veniturile proprii ale spitalului. AGERPRES