Secţie ATI cu 11 paturi pentru pacienţi cu COVID-19, la Spitalul de Psihiatrie Braşov

Un număr de 11 paturi pentru pacienţi cu COVID-19 vor fi disponibile la viitoarea secţie de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, care, după ce va fi funcţională, va deveni suport pentru secţia ATI Covid a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, a anunţat managerul unităţii sanitare, dr. Nicuşor Bîgiu.

Conform unei informări transmise de Consiliul Judeţean Braşov, cu fonduri de la bugetul acestei instituţii s-a realizat achiziţia de aparatură şi echipamente necesară deschiderii noii secţii ATI de la Spitalul de Psihiatrie, pentru pacienţii cu coronavirus.

Astfel, în urma derulării procedurilor de achiziţie la nivelul spitalului, până în prezent, s-au primit 44 de injectomate, 11 infuzomate, 11 aspiratoare de secreţii portabile, un videolaringoscop şi lămpi UV pentru dezinfecţie, iar în termen de două săptămâni, vor fi livrate 11 ventilatoare mecanice.

Consolele de oxigen şi monitoarele de funcţii vitale – necesare echipării paturilor ATI – existau în dotarea spitalului încă înainte de declanşarea acestei crize medicale.

De asemenea, au fost procurate unele consumabile, materiale sanitare şi o parte din medicaţia necesară tratării pacienţilor cu insuficienţă respiratorie.  Totodată, conducerea spitalului a făcut demersuri la Direcţia de Sănătate Publică Braşov pentru avizarea secţiei de ATI şi a solicitat aprobarea schemei de personal necesară. AGERPRES