alba_spital_jud.jpgSecţia Unităţii de Primiri Urgenţă (UPU) a spitalului din Alba Iulia va intra, de săptămâna viitoare, în reabilitare, lucrările fiind estimate a dura patru luni, perioadă în care activitatea se va desfăşura pe un spaţiu mult restrâns.

Valoarea estimată a proiectului a fost de 1,3 milioane de lei, iar după licitaţie, lucrarea a fost adjudecată, de o firmă din Alba, la 975.000 de lei, fără TVA. Banii economisiţi astfel vor fi folosiţi, cel mai probabil, în extinderea altei secţii, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Nicoleta Coşarcă. Fondurile au fost alocate de Consiliul judeţean Alba. “Va fi un proces complex, şi de reabilitare şi de extindere, într-o oarecare măsură, a UPU”, a menţionat şeful secţiei, dr. Aurel Crişan.

Medicul a lansat un apel către cetăţeni, solicitându-le acestora să se adreseze secţiei UPU doar pentru cazurile care într-adevăr reprezintă o urgenţă. “În toată această perioadă, este clar că va fi un aflux foarte mare de pacienţi. Noi lucrăm cam cu doi medici pe tură. Pacienţii vin la greu. Săptămâna trecută am avut, de exemplu, circa 1.200 de pacienţi. Doar vineri au fost 210, iar în noaptea de duminică spre luni 64”, a declarat şeful UPU, care se aşteaptă la “o lungă vară fierbinte”, şi la propriu şi la figurat. Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a spus că în viitor se are în viitor extinderea secţiei prin apariţia a încă unui corp de clădire.
În altă ordine de idei, în acest an se vor mai reabilita şi alte secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, care, din august, va dispune şi de un heliport. Potrivit managerului unităţii, Nicoleta Coşarcă, de luni au început şi lucrările de reparaţii la secţia ORL, prin intermediul unei sponsorizări acordate de un fost pacient. Şi această secţie funcţionează pe perioada lucrărilor de reabilitare, estimate a dura o lună, pe un spaţiu mult restrâns, fiind asigurate paturi doar pentru urgenţe. Din luna august intră în reabilitare secţiile de Psihiatrie, Boli Infecţioase, Radiologie, Chirurgie-Urologie şi Laboratorul spitalului. AGERPRES