Prima etapă a lucrărilor de renovare, de demolare a vechii structuri şi de recompartimentare a Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a fost finalizată, au informat miercuri sponsorii proiectului de modernizare şi reabilitare, a cărui valoare totală este de circa 1,3 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Fundaţia Vodafone, începutul de an marchează finalizarea lucrărilor de demolare şi începerea etapei de amenajare a spaţiului, noua Secţie de terapie intensivă nou-născuţi urmând să beneficieze, la final, de o suprafaţă utilă de 800 de metri pătraţi şi 26 de locuri. „Lucrările au intrat în faza a doua de construcţie, ce va include printre altele lucrări de compartimentare interioară, amplasare a instalaţiilor electrice şi de climatizare şi realizarea structurii metalice exterioare, care va permite montarea centralei de tratare a aerului. Proiectul este derulat prin parteneriatul Fundaţiei Vodafone România cu asociaţiile Inima Copiilor şi Dăruieşte Aripi„, reiese din comunicat.

Bugetul întregului proiect este estimat la 1,3 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată prin campania naţională de strângere de fonduri organizată de asociaţiile Inima Copiilor şi Dăruieşte Aripi, iar Fundaţia Vodafone România va dubla suma strânsă din donaţii, conform sursei menţionate.

„După finalizarea lucrărilor, secţia va fi dotată cu echipamente medicale de ultimă generaţie, inclusiv o soluţie de telemedicină ce va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar şi din afara spitalului şi să transmită informaţii medicale vitale ori să organizeze video-conferinţe cu medici specialişti din alte spitale din România şi din străinătate”, se arată în comunicatul de presă.

Managerul SCJU Constanţa, dr. Cătălin Grasa, a declarat că proiectul are termen de finalizare vara anului 2018, secţia asigurând anual îngrijiri pentru aproximativ 1.000 de nou-născuţi cu probleme medicale, din judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi. AGERPRES