spit_jud_alexandria.jpgSecţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.

Potrivit acesteia, în ultimii 24 de ani nicio structură nu a suportat costurile care s-au impus în domeniu.
„Este vorba de un lucru foarte important. Pentru prima oară în istorie, din septembrie 2014, când activitatea de la secţia de terapie intensivă din spitalul judeţean este finanţată în totalitate de către DSP printr-un subprogram care se cheamă ‘Acţiuni prioritare pentru monitorizarea tratamentului şi îngrijirea pacienţilor din secţiile ATI'”.

„Până acum toate costurile din ATI nu le suporta nimeni, nici măcar contractul cu Casa (de Asigurări de Sănătate), şi atunci spitalele erau în situaţia în care trebuiau să facă diverse inginerii financiare şi să suporte exact partea cea mai importantă, spun eu, din spital şi cu cheltuielile cele mai mari. La diverse presiuni şi insistenţe făcute către Ministerul Sănătăţii, Spitalul judeţean din Alexandria primeşte exact atâţia bani cât are nevoie pentru tratament. La ATI, începând cu septembrie, s-au primit 350.000 de lei. Este meritul sistemului, pentru că s-a înţeles că şi la Teleorman este nevoie de această finanţare”, a afirmat Mioara Comana. AGERPRES