Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava reia internările pentru patologii non-COVID în Secţia Pneumologie, după ce numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus a scăzut, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Niculai Barbă.

„Se fac pregătiri pentru reluarea internărilor pentru pacienţii non-COVID pe secţia de pneumologie. Odată cu scăderea numărului de persoane infectate în judeţul Suceava a scăzut şi numărul de persoane internate în SJU Suceava cu COVID-19. Ca urmare, SJU Suceava se pregăteşte pentru reluarea activităţilor pentru patologiile non-COVID din cadrul secţiilor care funcţionează în pavilioanele spitalului vechi”, a spus el.

Vicepreşedintele CJ Suceava a precizat că pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 vor fi trataţi în continuare în Secţia de Boli Infecţioase, iar secţia de Pneumologie va redeveni non-COVID, ceea ce face parte din planul de revenire la activitatea normală a unităţii spitaliceşti.

„Pe final de val patru pot spune că prin coordonarea şi cooperarea la nivel judeţean s-a făcut faţă mai bine situaţiilor avute în acest val, care a avut un specific aparte, cu o pondere semnificativ mai mare a cazurilor grave şi critice”, a spus Barbă.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava, prin coordonarea judeţeană a fost posibil ca Spitalul nou să poată deservi în continuare cazurile urgente din tot judeţul pentru toate patologiile, iar Ambulatoriul de Specialitate al SJU a funcţionat după programul normal şi nu a mai existat riscul ca principala unitate spitalicească din judeţ să devină spital COVID în totalitate.

„Această coordonare judeţeană a funcţionat bine pentru că toţi cei implicaţi au stat mereu în contact şi acţionat împreună, dar cred că este necesară o reglementare normativă care să faciliteze o cât mai bună cooperare în acest domeniu”, a mai menţionat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava. AGERPRES