Secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf Pantelimon” Focşani a devenit funcţională după ce a fost reabilitată cu peste două milioane de euro, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, a informat Consiliul Judeţean Vrancea.

„Lucrările de reabilitare au fost posibile în cadrul unui proiect cu fonduri europene derulat de CJ Vrancea. Peste două milioane de euro am investit în secţia celui mai mare spital din judeţ, secţie care beneficiază de aparatură de ultimă generaţie, dotări, mobilier, lift exterior, instalaţie de oxigen medicinal, dar şi de sistematizarea curţii, amenajarea unei parcări fiind în curs de asfaltare”, au transmis reprezentanţii CJ Vrancea.

În cadrul proiectului, s-au efectuat lucrări de reabilitare termică a clădirii prin anvelopare, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde consum şi de instalare a sistemului de ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior.

De asemenea, secţia TBC a fost utilată cu echipamente tehnologice performante, eficiente din punct de vedere energetic, iar pentru a îmbunătăţi serviciile oferite pacienţilor, clădirea a fost dotată şi cu un lift extern.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, şi alte pavilioane ale SJU Focşani, respectiv Psihiatrie, ORL, Oftalmologie sau Dermatologie sunt în curs de reabilitare sau urmează să intre în reabilitare, cu fonduri europene.

Secţia TBC a SJU Focşani are suprafaţa utilă de aproape 1.400 metri pătraţi şi o capacitate de 90 de paturi, anual fiind trataţi aici peste 1.600 de pacienţi. Clădirea, care adăposteşte de aproape 35 de ani secţia TBC a spitalului şi unde îşi desfăşoară activitatea peste 100 de medici, asistente şi infirmieri, avea nevoie urgentă de reparaţii capitale. AGERPRES