spital zalau.jpgLa Spitalul judeţean de urgenţă Zalău s-au finalizat lucrările de modernizare ale Secţiei de Pediatrie, realizate în cadrul unui proiect european ce vizează modernizarea întregii unităţi spitaliceşti.

Adiţional lucrărilor realizate prin proiect, compania Michelin, care deţine două unităţi de producţie în Zalău, a finanţat dotarea secţiei cu mobilier nou, în valoare totală de 67.500 de lei, concretizându-se în achiziţionarea a 40 de paturi.
„Ne bucurăm că am reuşit să mai adăugăm o treaptă în parteneriatul început cu mulţi ani în urmă cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, deoarece are la baza un obiectiv comun, sănătatea comunităţii din Zalău. Suntem încrezători că datorită noilor condiţii şi servicii din Secţia de Pediatrie, mulţi dintre cei care au nevoie de un sprijin pentru a-şi recăpăta starea de bine, vor găsi aici specialişti şi condiţii care să le aducă cele mai bune veşti”, a declarat vineri, Jana Popa, director platformă industrială Michelin Zalău, la festivitatea prilejuită de finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Demarat în 2006, parteneriatul dezvoltat între Michelin şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a avut drept scop îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite în cadrul acestei instituţii de sănătate. Pe parcursul celor şapte ani de colaborare, Michelin a investit peste 450.000 lei contribuind astfel la renovarea şi modernizarea mai multor departamente din cadrul Spitalului. Cea mai recentă investiţie este cea în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă dar şi în dotarea altor departamente cu echipamente performante cum ar fi sistemul laparoscopic din Secţia Ortopedie, staţia de monitorizare din Secţia Cardiologie sau videocolonoscopul pentru Secţia Interne.

Prezent la evenimentul de vineri, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, a subliniat, la rândul său, importanţa parteneriatului public-privat în reabilitarea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ. „Procesul de modernizare a Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău ar fi fost mult mai încet şi mai anevoios fără participarea partenerilor care reprezintă mediul de afaceri. Michelin a investit în decursul ultimilor ani sume importante în scopul îmbunătăţirii calităţii serviciilor medicale. Secţia de Pediatrie este cea mai nouă în cronologia investiţiilor Michelin”, a precizat Tiberiu Marc.

Începând cu anul 2010, Consiliul Judeţean Sălaj a preluat managementul Spitalului Judeţean, în acelaşi an demarând proiectul european „Reabilitarea corpurilor A şi B ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău”, în valoare totală de 42.752.043 lei, finanţat prin Programului Operaţional Regional 2007-2013, proiect ce are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite în cadrul spitalului, prin reabilitarea corpurilor A, B şi de legătură ale acestuia, având ca scop alinierea construcţiei la standardele de calitate europene. Proiectul urmează a se finaliza în luna iunie a acestui an. AGERPRES