Secția de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova a fost dotată cu 25 de paturi de salon (copil și însoțitor) în valoare de 217.284 lei, în urma unei donații a Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Donația a fost facută în urma campaniei anuale de strângere de donații McHappy Day, derulată în toate restaurantele McDonald’s din țară în perioada 20-26 noiembrie 2023, sub mesajul „Donația ta susține optimismul micilor pacienți”. De asemenea, partenerii Fundației pentru Copii Ronald McDonald au contribuit la susținerea ei până la finalul anului 2023.

Dotarea cu paturi de salon a Secției de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova face parte dintr-o donație de 220 de paturi de salon și ATI pentru șase dintre cele mai mari spitale și clinici de pediatrie din București, Craiova, Cluj-Napoca și Timișoara, valoarea totală a donației Fundației pentru Copii Ronald McDonald fiind de peste 3 milioane de lei.

Astfel, aproximativ 10.000 de copii și 5.000 de părinți vor beneficia anual de condiții mai bune de spitalizare, iar 2.000 de copii vor avea acces la servicii medicale de calitate cu ajutorul celor 24 de paturi ATI.

Celelalte cinci spitale pentru care au fost donate paturile sunt: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” și Institutul Clinic Fundeni din București, Secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic din Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

Campania de dotare cu paturi face parte din programul “Alături de Spitalele de Copii”, derulat de Fundația pentru Copii Ronald McDonald de 26 de ani în România, perioadă în care a oferit spitalelor de pediatrie din țară suportul de care au nevoie și pe care acestea l-au solicitat.

Proiectul s-a derulat ca o continuare firească a sprijinului pe care Fundația îl oferă prin cele trei Case Ronald McDonald din București, Timișoara și Iași, în care părinții/aparținătorii copiilor pot locui în timp ce aceștia sunt internați în spital.

„Investițiile în Spitalul Filantropia sunt la ordinea zilei, dar aceste 25 de paturi ne erau foarte necesare. Această sponsorizare vine să completeze o necesitate reală, iar, cu această ocazie, reușim să schimbăm jumătate dintre paturile din secția de Pediatrie”, a afirmat Dr. Radu Liviu Ionuț, Managerul Spitalului Filantropia din Craiova.

„Am inițiat această campanie de strângere de fonduri în 2023 pentru că una dintre problemele majore identificate alături de managementul spitalelor a fost lipsa paturilor ATI și a celor pentru aparținători, ceea ce afectează odihna părinților și optimismul pe care îl pot oferi copiilor. Anii de experiență în România, dar și studiile realizate de Fundație la nivel global, arată că atunci când familia este aproape, procesul de vindecare al copiilor este mai rapid. Atunci când copiii sunt internați de-a lungul unor intervale mari de timp, părinții dorm chinuiți în paturi care nu sunt pe măsura lor. Aceste paturi noi, care sunt disponibile în multe țări europene, sunt foarte confortabile atât pentru copii, cât și pentru părinți și vin în completarea serviciilor pe care le oferim prin intermediul celor trei Case Ronald McDonald”, a declarat Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a oferit în cei 26 de ani în România mai mult de 110.000 de nopți de cazare pentru peste 23.000 de părinți

De 26 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald oferă sprijin familiilor din România care au copiii spitalizați. Eforturile Fundației s-au îndreptat către îmbunătățirea stării de sănătate a micilor pacienți și către bunăstarea familiilor acestora, prin construirea celor trei Case Ronald McDonald din București, Timișoara și Iași, aflate în curtea spitalelor de pediatrie, donarea de echipamente medicale spitalelor și secțiilor de pediatrie și susținerea accesului copiilor la servicii medicale mai bune.

Până în prezent, Fundația pentru Copii Ronald McDonald a oferit mai mult de 110.000 de nopți de cazare pentru peste 23.000 de părinți, care au putut sta alături de copiii lor pe toată perioada spitalizării, valoarea implicării în comunitate depășind 10 milioane de euro.