Sp_jud_arad_.jpgSecţia de Neuropsihiatrie Infantilă (NPI) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost redeschisă, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, clădirea fiind construită în anul 1911 şi se afla într-o atare de degradare destul de avansată.

„Lucrările de renovare, a căror valoare s-a ridicat la peste 10.000 de euro, au prevăzut zugrăvirea pereţilor cu vopsea special destinată spitalelor, recondiţionarea uşilor din lemn, montarea de tarkett (o pardoseală specială – n.r.) în toate încăperile clădirii, crearea unui salon capitonat, montarea de geamuri termopan şi pictarea manuală a pereţilor cu diverse forme origami, pentru a stimula activitatea cerebrală a micilor pacienţi”, a declarat, duminică, dr. Mirandolina Prişcă, managerul SCJU Arad.

Aceasta a adăugat că, deşi condiţiile de spitalizare a minorilor cu diverse probleme neuro-psihice au fost vizibil îmbunătăţite în urma lucrărilor de renovare, mai este de lucru în ceea ce priveşte asigurarea circuitelor conform normelor sanitare, motiv pentru care se va mai lucra în această direcţie.
Iniţiativa reabilitării acestei clădiri aparţine tinerilor membri ai „Rotaract Club” Arad, un club de caritate activ din anul 2006.

„‘Rotaract Club’ Arad a organizat o serie de evenimente pentru a aduna banii necesari pentru ca acest proiect să fie posibil. Primul dintre acestea, organizat în mai 2015, s-a intitulat „Seara Muzicii Live”, fiind de altfel o seară caritabilă. A urmat apoi „Cursa Răţuştelor pe Mureş 2015″, în care s-au implicat foarte mulţi arădenii, prin achiziţionarea de răţuşte, eliberate apoi pe Mureş, a cărui susţinător principal a fost un mare centru comercial din municipiu. Ca urmare a creşterii notorietăţii proiectului şi pentru că lucrurile de amploare se realizează doar împreună, ni s-au alăturat mulţi susţinători, din municipiul Arad şi nu numai, care ne-au ajutat prin sponsorizări”, a precizat Ariana Varga, preşedinte „Rotaract Club” Arad.

Prezent la inaugurarea secţiei, Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad, a ţinut să le mulţumească membrilor „Rotaract Club” Arad pentru sprijinul financiar acordat, spunând că, dacă există voinţă şi suflet, se pot face multe lucruri frumoase.

„Aradul are nevoie de un spital cu nivel înalt de dotare, care să asigure furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate. CJ Arad a preluat spitalele când nimeni nu şi le dorea, în primul rând pentru că aveau datorii de 27,3 milioane de lei. În ultimii 5 ani, CJA a investit peste 12 milioane de euro în infrastructură şi aparatură medicală, sumă mult mai mică decât ne-am fi dorit, în condiţiile în care nevoile sunt mai mari. Ştiu că sunt mulţi părinţi care reclamă condiţiile precare din secţiile Pediatrie 1 şi 2. Ţin însă să le transmit că avem în proiect realizarea de investiţii importante la aceste secţii, De aceea, orice susţinere financiară a acestor proiecte este cât se poate de binevenită şi nu pot decât să le mulţumesc anticipat celor care se vor alătura demersurilor noastre”, a arătat Adrian Ţolea, preşedinte interimar al CJ Arad. AGERPRES