Secţia Neurologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a obţinut premiul ESO ANGELS, cu statut ”PLATINUM”, pentru asistenţa acordată pacienţilor cu AVC, a anunţat, marţi, managerul SJU Suceava, Alexandru Calancea.

El a precizat că Organizaţia europeană de STROKE (AVC) (ESO), a urmărit o serie de criterii de performanţă în acordarea acestei distincţii, criterii pe care colectivul Secţiei Neurologie condus de dr. Daniela Beatrice Neagu le-a îmbunătăţit permanent, pentru a se alinia standardelor europene de calitate.

Managerul SJU Suceava a arătat că unitatea medicală pe care o conduce dezvoltă în permanenţă resursele în tratamentul AVC, prin utilizarea celor mai noi şi performante metode de diagnostic, tratament şi îngrijire a acestor pacienţi.

”Un pas important s-a realizat prin instruirea asistenţilor medicali, care acordă îngrijiri acestor pacienţi, prin participare la un alt proiect european – QASC, care vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii, reducerea complicaţiilor şi a mortalităţii post AVC. Acest proiect s-a desfăşurat în zece etape şi se referă în principal la managementul tulburărilor de deglutiţie, a febrei şi a hiperglicemiei în primele 72 ore de la debutul AVC-ului, ceea ce ar putea conduce la o scădere a morbidităţii şi mortalităţii cu 16% la aceşti pacienţi”, a spus Calancea. AGERPRES