Spital_Harghita_MCiuc.jpgSectia de fizioterapie si reumatologie a Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc va fi inchisa pentru ca angajatii sa plece in concediu fara plata. Directorul Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc, Demeter Ferenc, a afirmat ca incepand de joi sectia de fizioterapie se va inchide pentru patru zile, situatie care se va repeta si in luna decembrie, intre Craciun si Anul Nou.

Potrivit sursei citate, fiind vorba de o sectie de bolnavi cronici s-a luat decizia ca toti angajatii sa plece in acelasi timp in concediu fara plata, pacientii fiind anuntati din timp despre aceasta problema.

Dr. Demeter a precizat, insa, ca sunt dificultati mari in acordarea concediului fara plata angajatilor celorlalte sectii ale spitalului, unde se inregistreaza si un deficit major de personal.
Un exemplu in acest sens este sectia de boli infectioase, unde lucreaza un singur medic si unde se inregistreaza, in aceasta perioada, un numar foarte mare de pacienti. Directorul spitalului a declarat pentru AGERPRES ca s-a solicitat Directiei de Sanatate Publica Harghita detasarea unui medic infectionist din judet, astfel incat seful Sectiei de Boli Infectioase sa poata pleca in concediu. De asemenea, s-a cerut sefilor celorlalte sectii ale spitalului detasarea de personal mediu care sa poata lucra la Boli Infectioase pentru cateva zile.

”Este extraordinar de greu sa rezolvam aceasta problema, mai ales ca ne confruntam cu o lipsa acuta de personal si trebuie sa facem in asa fel incat pacientii sa nu aiba de suferit”, a precizat dr. Demeter. AGERPRES