spital deva.jpgSecţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva s-a mutat, miercuri, într-o clădire nouă ce a fost ridicată în curtea instituţiei medicale în ultimii doi ani de zile, cu ajutorul unei finanţări primite de la Ministerul Sănătăţii.

Imobilul este prevăzut cu două etaje şi dispune de 14 saloane cu două paturi, patru cabinete medicale şi un sistem independent de climatizare. Clădirea este racordată la reţeaua de oxigen şi aer comprimat şi are instalat un sistem de semnalizare la fiecare pat al bolnavului.
„Investiţia s-a realizat în doi ani din cauză că nu am avut o finanţare suficientă. Iniţial, clădirea a fost ridicată în proporţie de 90%, iar apoi am aşteptat timp de 12 luni până am primit diferenţa de bani. Apoi am finalizat totul într-o lună şi jumătate”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Călin Laza.

Potrivit acestuia, construcţia clădirii a costat 6 milioane de lei, banii fiind asiguraţi de Ministerul Sănătăţii. Dotările interioare au fost realizate din fonduri alocate spitalului de Consiliul Judeţean Hunedoara, instituţie în subordinea căreia se află unitatea medicală. „Sănătatea reprezintă prioritatea numărul unu pentru Consiliul Judeţean Hunedoara. Este un lucru foarte important pe care ni l-am propus pentru toate unităţile medicale din judeţ. Ne dorim ca toate secţiile spitalului judeţean să ajungă la standardul celei de boli infecţioase. Sperăm să mai primim, anul acesta, fonduri de la Ministerul Sănătăţii pentru a continua şi alte proiecte de investiţii”, a afirmat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.
El a anunţat că în perioada următoare vor fi alocate fonduri de la bugetul CJ Hunedoara pentru modernizarea secţiei de psihiatrie a spitalului judeţean. AGERPRES