Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ a fost modernizată în cadrul unui proiect în valoare de 110.000 euro finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ.

„Igienizarea secţiei a acoperit întreaga structură, respectiv cele 75 paturi. Saloanele arată cu totul altfel. Mai sunt câteva de amenajat, în prezent secţia funcţionează cu 50 de paturi din cauza lipsei de personal mediu şi de îngrijire, dar şi această problemă am încredere că va fi rezolvată cât mai repede, la final de săptămână fiind organizat un concurs de ocupare a posturilor vacante”, a anunţat, pe pagina de facebook a spitalului, managerul unităţii sanitare, doctorul Cristina Atănăsoaie Iacob.

Preşedintele CJ Neamţ, Ion Asaftei, a precizat că şi secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) se află într-un proces de reabilitare şi modernizare, cu ajutorul Fundaţiei pentru Copii Alex Zamfir şi cu fonduri de la bugetul judeţului.

„Spitalul rămâne o prioritate pentru Consiliul Judeţean, iar proiectul de reamenajare a secţiei ATI este unul extrem de important. De aceea, am alocat suma de un milion de lei, bani care urmează să fie utilizaţi prin proceduri legale în perioada imediat următoare. Secţia va avea aceeaşi structură, cu 17 paturi de terapie intensivă, dar nivelul de calitate şi de siguranţă pentru pacienţi, circuitele şi instalaţiile noi, se vor ridica la cele mai moderne şi competitive standarde”, a menţionat preşedintele CJ Neamţ.

Secţia ATI a fost distrusă de incendiul care a izbucnit pe 14 noiembrie 2020 şi în urma căruia au murit 10 pacienţi.

Timp de aproape trei ani, secţia a fost sigilată de autorităţile care efectuează ancheta penală.

În decembrie 2023, secţia a fost desigilată şi au început lucrările de reabilitare şi modernizare.

În iulie 2021, Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” a dat în folosinţă un spital modular ATI, în curtea SJU Piatra-Neamţ.

După ce va fi dată în folosinţă secţia ATI din cadrul SJU Piatra-Neamţ, spitalul modular va fi destinat pacienţilor oncologici, având în vedere că această secţie este în curs de reabilitare.

SJU Piatra-Neamţ se află în administrarea Consiliului Judeţean. AGERPRES