Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Publice, Ervin Szekely, a afirmat ca distribuitorii de medicamente nu au dreptate sa ceara ministerului ajustarea preturilor in functie de cursul valutar, deoarece ei cumpara de la importatori platind in lei.
Reprezentantul MSP spune ca aceasta problema este falsa, cererea lor nejustificata si ca distribuitorii pierd de fapt, in aceste conditii, doar comisioanele pe care le-au incasat pana acum. In plus, Szekely spune ca ministerul a verificat in farmacii stocurile de medicamente, descoperind ca acestea au fost achizitionate la vechile valori ale monedei euro, acesta fiind inca un argument pentru care revendicarile distribuitorilor sunt considerate neintemeiate.

„Nu vom modifica preturile, pana la data de 1 mai, cand legea ne obliga sa facem acest lucru”, a accentuat secretarul de stat Szekely.

Asociatia Distribuitorilor de Medicamente din Romania si Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente au sistat, pe 14 parilie, distributia acestor produse, dupa ce ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, le-a respins toate solicitarile.

Actiunea de protest a celor doua asociatii va continua cu alte doua zile, in saptamana 5 – 9 mai si alte trei zile in saptamana 12 – 16 mai, in care vor sista distribuirea de medicamente, pana cand „Ministerul Sanatatii va decide sa respecte legea si sa reactualizeze preturile la medicamente”.