Iasi_maternitate_cuzavoda.jpgCristian Anton Irimie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, la Iaşi, că este mulţumit de modul cum evoluează lucrările de renovare a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Cuza Vodă”.

„Este un efort pe care Ministerul Sănătăţii îl face pentru creşterea calităţii actului medical şi al asistenţei medicale în cazul mamei şi copilului”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Cristian Anton Irimie. El a precizat că, pe lângă reabilitarea imobilelor în care funcţionează cele 22 de spitale de obstetrică şi ginecologie din ţară incluse în programul naţional de renovare prin împrumutul acordat MS de Banca Mondială, ele vor fi dotate şi cu aparatură medicală şi instrumentar medical şi chirurgical.

La rândul său, prof. univ. dr. Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii „Cuza Vodă”, a precizat că, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, activitatea medicală va fi reorganizată. Conform acestuia, se vor cheltui 6 milioane de euro pentru lucrările de reabilitare a spitalului şi pentru dotarea cu aparatură medicală. „Pentru că mama şi copilul au nevoie de condiţii speciale de îngrijire, vom modifica structura spitalului pentru eficientizarea asistenţei medicale”, a precizat prof. univ. dr. Mircea Onofriescu. AGERPRES