Cea de-a noua ediție a programului de screening gratuit „Nicio zi fără joacă”, pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, se va desfășura pe tot parcursul lunii iunie, oferind consultații plus EKG (electrocardiograme) gratuite de către echipa de medici cardiologi pediatri MONZA ARES. Aceste investigații au o contribuție majoră la identificarea, gestionarea și tratarea potențialelor probleme cardiace, în condițiile în care, potrivit OMS, 8 din 1.000 de copii se nasc cu o malformație cardiacă congenitală.

În România, se estimează că aproximativ 15.000 de copii cu vârsta sub 18 ani trăiesc cu malformații cardiace congenitale netratate. „Datorită progreselor din medicina modernă, a tehnologiilor și mai ales datorită competențelor medicilor de elită, putem aborda eficient afecțiunile cardiace pediatrice dintr-un spectru larg, inclusiv patologiile extrem de complexe. Însă nu poate exista intervenție medicală fără diagnostic. Anual, în România, se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformații cardiace congenitale. Dintre aceștia, mai puțin de 500 sunt tratațiPrin campania gratuită de screening „Nicio zi fără joacă” ne propunem să facem aceste evaluări accesibile, pentru ca mai mulți copii să poată primi îngrijire medicală în timp util”, a declarat dr. Geanina Durigu CEO MONZA ARES Grup.

Pe parcursul edițiilor anterioare, programul gratuit de screening a evaluat peste 2200 de copii, unul din zece prezentând afecțiuni nediagnosticate anterior, cum ar fi aritmii respiratorii, bradicardii sinusale, tahicardii ventriculare, aspect hipertorfie ventriculară stângă și dreaptă, BRD minor, dar și malformații cardiace congenitale, precum defect septal atrial și persistență de canal arterial. MONZA ARES este responsabilă de lansarea primului departament de Angiologie Pediatrică din Europa de Est specializat în tratamentul minim invaziv al copiilor cu probleme cardiace și arteriovenoase congenitale, premieră realizată în 2014.

Screening-urile se vor desfășura la centrul MONZA ARES din str. Tony Bulandra nr. 27, București. Investigațiile pot fi efectuate exclusiv cu programare, la numărul de telefon 031 9300. Locurile sunt limitate și vor fi alocate în ordinea programărilor.