La Spitalul Municipal Mangalia au început, recent, lucrările de reabilitare a cabinetelor medicale din incinta Pavilionului C. Aici, şi-au desfăşurat activitatea mai mulţi medici, în specializări precum: Oncologie, Medicină Internă, Pneumologie, O.R.L., Dermatologie, Endocrinologie, Gastroenterologie, etc. De la începutul pandemiei, o parte a Pavilionului a fost transformat în Izolator, iar cabinetele medicale au fost mutate în alte spaţii ale unităţii sanitare.

„Aceste spaţii au fost renovate în 2019, însă, din cauza infiltraţiilor de la terasa acoperişului, cabinetele medicale au fost afectate. Cabinetele de Oncologie le-am mutat încă de la începutul pandemiei, în Pavilionul A al spitalului pentru ca pacienţii să poată fi trataţi, în continuare, în aceleaşi condiţii ca şi până acum. Reparăm şi terasa de la ultimul nivel şi sperăm să nu mai avem probleme cu spaţiile medicale. Totul a fost posibil, graţie unui contract de donaţie în valoare de 45 de mii de euro, pentru care mulţumesc public agentului economic care s-a implicat în rezolvarea acestei situaţii. În plus, avem depus la CNI un proiect pentru modernizarea, supraetajarea şi extinderea unităţii medicale, pentru care aşteptăm contractul de finanţare”, a declarat managerul instituţiei sanitare, Alina Dan.

Conducerea spitalului spune că, după reabilitarea cabinetelor medicale şi a revenirii spitalului la activitatea de dinainte de pandemie, pacienţii pot apela cu încredere la serviciile medicilor care activează în Pavilionul C, în baza unor programări (acolo unde este cazul) şi a biletului de trimitere de la medicul de familie Precizăm că toate spaţiile din Pavilionul C sunt dotate cu mobilier nou, paturi, noptiere, mese de tratament şi echipamente medicale, care întrunesc condiţiile de calitate cerute de normele în vigoare.