Infecțiile cu agenți patogeni multirezistenți reprezintă o provocare majoră pentru toate sistemele de sănătate, inclusiv pentru spitalele din România.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la fiecare trei secunde vom pierde un om din cauza unei infecții transmise pe cale aeriană datorită rezistenței biocontaminanților la metodele clasice de dezinfecție.

Situația din România cu privire la cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) 2.609, 343 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați și testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Compania BIOCOMP din Iași asigură în exclusivitate sistemul de BIOSECURITATE ECOLOGICĂ INTEGRATĂ cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C pentru spațiile medicale, ce blochează cele trei căi principale de contaminare potențială (aer, suprafețe generale și obiecte), reprezentând garanția controlului proactiv al contaminării și transmiterii biocontaminanților periculoși (inclusiv eliminarea infecțiilor dobândite în mediile spitalicești).

Dezinfecția aerului se realizează 24/7 cu ajutorul dispozitivelor profesionale cu grilă (fără filtre sau motoare electrice). Acestea se amplasează fix pe perete sau pe tavan în fiecare încăpere, la anumite înalțimi de siguranță conform normelor internaționale 2022 – deci în prezența sigură a personalului medical și a pacienților. Ele formează un strat staționar de lumină dezinfectantă UV-C, invizibil și paralel cu tavanul, prin care aerul se dezinfectează permanent, prin circulație convectivă, împiedicând orice contaminare sau transmitere de agenți patogeni.

Cu ajutorul acestor dispozitive, se garantează biosecurizarea spațiului medical (triaj, holuri, saloane, cabinete medicale, saloane tratament, săli operații, ATI, UPU, laboratoare, spații de luat masa, bucătării, spații logistice, birouri, săli ședință etc.), cu o tehnologie ecologică, performantă, ieftină, nerepetitivă, cu durată de exploatare de peste 20 de ani, fără mentenanță, fără contact și cu cost de achiziție mic.

La solicitarea unităților medicale, echipa noastră de specialiști se deplasează la sediu, realizează auditul și măsuratorile spațiilor, după care întocmește planul de BIOSECURITATE ECOLOGICĂ INTEGRATĂ personalizat și îl pun la dispoziție alături de oferta tehnico-economică aferentă, totul în mod gratuit.

BIOCOMP – EXPERTUL TĂU ÎN BIOSECURITATE ECOLOGICĂ INTEGRATĂ DE MAI BINE DE 30 DE ANI!