Spitalul_Judetean braila.jpgSpitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va avea, începând de săptămâna viitoare, o linie de telefonie gratuită, unde pacienţii îşi pot exprima nemulţumirile vizavi de modul în care sunt trataţi în această instituţie, după cum a declarat vineri preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

„Postul telefonic s-a instalat, s-au făcut probele, iar acum aşteptăm ca cei care sunt nemulţumiţi să formeze numărul respectiv şi să îşi spună problemele. Este un timp limitat pe care oamenii îl au la dispoziţie să spună ce i-a deranjat în relaţia cu spitalul, care doctori le-au cerut şpagă sau care i-au trimis să îşi cumpere medicamente. Prin asta urmărim să creăm o normalitate în spitalul judeţean”, a declarat Stancu.

Sursa citată a mai spus că a purtat discuţii referitoare la „ceea ce înseamnă legalizarea acestor atenţii pe care bolnavii le dau celor care le acordă asistenţă medicală şi, chiar dacă legea nu prevede ceva clar în acest sens, vor fi găsite soluţii în interiorul spitalului”. Preşedintele CJ a precizat că sesizările făcute vor fi analizate de o comisie de specialitate, iar răspunsurile vor fi oferite de el, personal, şi de medicii spitalului, în cursul zilei de joi a fiecărei săptămâni, prin intermediul unui post local de televiziune.


Gheorghe Bunea Stancu a adăugat că, odată introdus acest sistem, în contractul de management va fi introdusă clauza ca, în condiţiile în care reclamaţiile se adeveresc, managerul să fie sancţionat. Tot la Spitalul Judeţean de Urgenţe se mai are în vedere montarea unui sistem de camere de luat vederi, proiect care are drept scop descurajarea celor care încearcă să dea sau să ia şpagă în spital, după cum a declarat pentru AGERPRES directorul medical al instituţiei, dr. Mihail Iugulescu.


„Avem un proiect pentru monitorizarea camerelor de gardă şi a secţiilor cu camere de luat vederi, pentru a nu mai exista suspiciuni cu privire la şpaga primită sau nu de medici. În şase-şapte luni, vom pune la punct informatizarea tuturor secţiilor”, a declarat dr. Mihail Iugulescu. AGERPRES