Ediția a III-a a Școlii Oftalmologice de Vară din România va avea loc în perioada 22-26 iunie 2021, manifestarea științifică fiind organizată sub patronajul Societății Române de Oftalmologie.
Principalii parteneri științifici sunt: Academia de Științe Medicale din România, Academia Română, Societatea Română de Cataractă și Chirurgie Refractivă, Societatea Română Retina, Societatea Română de Chirurgie Oculoplastică, Societatea Română de Strabologie și Oftalmopediatrie, Societatea Română de Glaucom, Societatea Română de Neurooftalmologie, European Academy of Orthokeratology and Myopia Control, Colegiul Medicilor din România și Clinica II Oftalmologie – Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.
Rematica generală propusă a Școlii Oftalmologice de Vară din România pentru anul 2021 este “Provocări și controverse în oftalmologie în vremuri de pandemie”, cu următoarele teme:
– Provocări vs. controverse în oftalmologie – în vremuri de pandemie;
– Inteligența artificială: screening, diagnostic și monitorizare;
– Terapia genică în oftalmologie;
– Nanotehnologia în oftalmologia regenerativă;
– Ambliopia: practici esențiale (step by step);
– Glaucomul: noi abordări terapeutice;
– Tratamentul modern al cataractei congenitale și copilăriei (childhood cataracts);
– Tumorile retinei și coroidei la adult: noi metode de diagnostic și tratament;
– Neuro-oftalmologie: urgențe;
– Noi opțiuni în tratamentul neovascularizației corio-retiniene;
– Diverse.
Manifestarea din acest an se va desfasura într-un format hibrid, mixt: on-line, utilizând platformele Zoom și Youtube (pentru participanți și o parte din Lectorii Invitați) și on-site (pentru Lectorii Invitați care pot și doresc să participe fizic la eveniment, în studioul TV de transmisiuni LIVE al SOV 2021, amenajat în sala de conferinţă Cuza din cadrul Hotelului Unirea 4* din Iași).
Școala Oftalmologică de Vară din România se adresează medicilor oftalmologi, studenților, optometriștilor și tuturor colegilor care doresc să se informeze în ceea ce privește noile abordări științifice din oftalmologie.
Scopul general al acestei manifestări științifice este acela de a îmbunătăți competența și performanța publicului țintă prin furnizarea de conținut educațional de ultimă oră, care prezintă cele mai noi progrese în terapiile actuale și cercetarea clinică.
Evenimentul va fi creditat cu 30 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România.
„Sperăm că angajamentul nostru de lungă durată în ceea ce privește inovația pentru salvarea vederii dar și a vieții se va traduce într-o îngrijire îmbunătățită a pacienților. Vă invităm să participați cu lucrări proprii și noutăți, atât pentru a face cunoscute ultimele noutăți și achiziții în domeniu, cât și pentru a deschide ochii tinerilor rezidenți asupra domeniilor fascinante ale oftalmologiei și neuro-oftalmologiei și pentru a-i atrage spre acestea. Vă rugăm să ne fiți alături în organizarea acestei eveniment, diseminând această informație către toate persoanele interesate. Nu uitați să marcați în calendarul activităților dumneavoastră zilele de 22-26 iunie 2021, ca fiind ocupate cu sesiunile științifice ale celei de a III-a ediții a Școlii Oftalmologice de Vară din România„, se spune în mesajul trimis de Prof. Univ. Dr. Dănuț Costin, Președinte SOV 2021 și Conf. Univ. Dr. Mircea Filip, Președinte de Onoare SOV 2021.
Informații detaliate despre eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului: www.scoalaoftalmologica.ro