studenti.jpgAsociatia profesionala a medicilor de familie Vâlcea organizeaza in aceasta vara cursuri de perfectionare pentru medici de familie sau de alte specialitati, precum si pentru asistenti medicali, in cadrul unei scoli de vara de trei zile, in localitatea vâlceana Horezu. Prima serie incepe vineri, participantii fiind medici din toata tara, iar inscrierea facându-se pe loc.

„Importanta acestei scoli de vara rezida in faptul ca, pentru a primi autorizatia de libera practica, un medic are nevoie ca 66% din punctele de credit sa fie primite pe baza pregatirii sub forma asta – ma refer aici la cursuri de perfectionare si nu doar prin participarea la simpozioane”, a declarat, dr. Cristiana Baraganescu, presedinta Asociatiei Medicilor de Familie Vâlcea.

Scoala de vara este la a opta editie si este structurata in doua serii: prima serie (12-14 iunie) include cursuri de cardiologie, oftalmologie si gastroenterologie, iar seria a doua (17-19 iulie) propune cursuri de neurologie, dermatologie si ginecologie. Pentru participanti, se organizeaza o excursie la obiectivele turistice din depresiunea Horezu, printre care merita mentionata manastirea Hurezi, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu.