Şcoala Internaţională de Tehnologie Medicală (SSIMA – International Summer School on Imaging for Medical Applications) îşi va desfăşura cea de a 6-a ediţie, în 2022, la Oradea, în perioada 5-9 septembrie, a anunţat Primăria Oradea.

Evenimentul, care se va desfăşura pe parcursul a 5 zile, reuneşte profesori renumiţi la nivel mondial în cercetare medicală aplicată din SUA, Israel şi Europa, reprezentanţi de vârf ai lumii medicale din România şi de peste hotare, absolvenţi şi studenţi ai facultăţilor tehnice şi medicale, cercetători, antreprenori.

Scopul conferinţei este punerea la un loc a resurselor academice, de practică medicală şi de business pentru a avansa în domeniul aplicării noilor tehnologii în sănătate.

Trei dintre fondatorii şi organizatorii SSIMA vor fi prezenţi miercuri, 18 mai, la Oradea, într-o conferinţă de presă: dr. Elena Ovreiu (Universitatea Politehnică din Bucureşti), prof. Alfred Bruckstein (Institutul Tehnic din Israel) şi antreprenorul american de succes George Haber, orădean.

„Prof. Bruckstein este născut la Sighetul Marmaţiei, acolo unde a absolvit liceul. A urmat cursurile Universităţii Technion din Israel si apoi ale Universităţii Stanford, unde a obţinut doctoratul. A fost, de-a lungul anilor, profesor invitat la Universitatea Nanyang din Singapore, Universitatea Stanford şi cercetător la Bell Labs. Iar George Haber, orădean, este unul dintre cei mai de succes români din SUA, antreprenor în serie, investitor şi vizionar”, se arată în comunicatul Primăriei Oradea.

În cele 5 zile ale evenimentului din septembrie, care va avea ca temă „Imagistica Medicală şi Chirurgia Robotică”, vor avea loc conferinţe pe teme de chirurgie robotică, imagistică medicală, management al situaţiilor de urgenţă în spitale, dar nu numai.

„Pentru prima dată, municipiul Oradea, un lider în tehnologie şi inovaţie în România, cu startup-uri şi un mediu prietenos pentru tinerii antreprenori din high-tech, organizează o conferinţă de vârf de MedTech, unul dintre cele mai dinamice sectoare ale tehnologiei la nivel mondial”, se arată în comunicatul primăriei.

La evenimentul din perioada 5- 9 septembrie a.c. vor participa personalităţi de renume mondial precum dr. Marco Zenati, profesor la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard şi chirurgul cardiovascular care a realizat prima operaţie cu un robot chirurgical din SUA; Natalia Trayanova, profesor la Universitatea Johns Hopkins, care a dezvoltat singurul algoritm care determină riscul de moarte subită la persoanele care suferă de boli cardiovasculare folosind inteligenţa artificială; dr. Dorin Comaniciu, vicepreşedintele global al diviziei de sănătate a companiei Siemens; profesor Michael Halberthal, directorul general al Spitalului Rambam, cel mai mare spital din nordul Israelului, şi mulţi alţii. AGERPRES