In perioada 6-18 iulie 2009, Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad va fi gazda celei de-a XV-a editii a Scolii de Vara Francofone „Patologie si farmacologie moleculara . Biotehnologii” organizata sub egida Academiei Romane si a Academiei de Stiinte din Paris.

Scoala de vara are o adevarata istorie pe meleaguri romanesti, Incepand din 1996 la Iasi sub egida Universitatii Al. I. Cuza, pentru ca In 2005 sa se mute In vestul Romaniei. Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad este pentru a 5-a oara gazda acestei manifestari stiintifice prestigioase care reuneste profesori si cercetatori de renume francezi si romani.

Profesorii francezi apartin unor universitati de prestigiu din Franta, cum sunt Universitatea pentru Stiinta si Tehnologie din Lille, Universitatea din Nantes, Universitatea din Lyon sau renumitul Institut Pasteur din Paris.

Prin intermediul acestor cursuri se asigura posibilitatea instruirii profesionale a cadrelor universitare din domeniul biomedical, a medicilor, biologilor si farmacistilor din Arad si din tara, chiar mai mult asigura posibilitatea participarii gratuite la curs a studentilor, masteranzilor, doctoranzilor si a medicilor rezidenti si accesul gratuit la materialele bibliografice de specialitate.

Colegiul Medicilor din Romania a creditat acest curs postuniversitar cu 60 de credite EMC conform deciziei CMR, Colegiul Farmacistilor cu 48 credite, iar Ordinul Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania de asemenea a creditat cu 40 credite.

Informatii suplimentare, precum si programul scolii de vara le puteti afla consultand site-ul scolii: www.ecole.ro