Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a anunţat că va derula şi în acest an programul de reconstrucţie mamară, o noutate fiind decontarea operaţiilor de simetrizare a sânului contralateral la pacientele incluse în program de către Casa de Asigurări de Sănătate.

„Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare se va derula şi în anul 2022 în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Procedurile sunt realizate gratuit în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate inclusiv implanturile mamare necesare pentru reconstrucţie. De asemenea, începând cu anul 2022, sunt decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate şi operaţiile de simetrizare a sânului contralateral la pacientele incluse în program. Reconstrucţia mamară postmastectomie este esenţială pentru restabilirea echilibrului psihic şi emoţional după tratamentul chirurgical al cancerului de sân, îmbunătăţeste imaginea şi încrederea în sine, precum şi calitatea vieţii femeilor care au trecut printr-o astfel de intervenţie”, a arătat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucţie mamară în cadrul acestui program, trebuie să se adreseze pentru un consult unui chirurg plastician din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

„Pacientele pot să vină la consult de chirurgie plastică de la primele semne de suspiciune de neomamar, pentru că decizia unei reconstrucţii de sân imediate sau tardive se ia de către o echipă mixtă formată din chirurg generalist, oncolog, histopatolog, radiolog, chirurg plastician. Pacienta poate beneficia de toate aceste consulturi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Acestea se pot programa on-line pentru consult, la Cabinetul de Chirurgie plastică (…) Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş este inclus în Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare din luna august a anului 2014”, mai precizează comunicatul de presă. AGERPRES