spital_jud_tgmures.jpgSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, marţi, că a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea unor paturi pentru ATI cu dotarea specială necesară pentru desfăşurarea activităţii de anestezie şi terapie intensivă. ‘Aş dori, în primul rând, să le mulţumesc celor de la ROMGAZ pentru sponsorizarea consistentă care au făcut-o Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pentru interesul pe care l-au manifestat de a veni în sprijinul pacienţilor, şi în special al pacienţilor care se află în terapie intensivă. Este un gest lăudabil ca o mare companie să se implice activ în sprijinirea posibilităţii de a oferi pacienţilor servicii medicale la standarde de înaltă calitate’, a declarat dr. Claudiu Puiac, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Potrivit unui comunicat de presă al SCJU Târgu Mureş, din fondurile primite de la companie, unitatea sanitară a achiziţionat 28 de paturi de ATI, care beneficiază de o serie de facilităţi. SCJU Târgu Mureş a arătat că aceste paturi permit manipularea mai facilă şi mai rapidă a pacientului de către personalul medical atât în timpul manevrelor de rutină, cât şi în caz de urgenţă, asigură pacientului o poziţie confortabilă datorită posibilităţii de a modifica diferitele segmente ale corpului în funcţie de necesităţile acestuia.

În plus, paturile facilitează realizarea diferitelor manopere necesare prin poziţionarea pacientului, cântărirea acestuia, oferă posibilitatea de suport pentru el şi stand pentru perfuzie, masă de serviciu, au câte patru laterale colapsabile, pot fi reglate pe înălţime, deţin dispozitiv PCA, pe acestea putând fi folosită orice tip de saltea. AGERPRES