Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost inclus în programul național de dilatare percutană (implant de stenturi) și va putea acorda servicii pacienților cu patologie cardiovasculară complexă. 

”Ca urmare., în cadrul Laboratorul de angiografie coronariană si cateterism cardiac al spitalului, pacienții cu afecțiuni cardiace cronice pot beneficia gratuit de proceduri de implant al stentului,  decontate prin programul național finanțat de CNAS”, apara scris pe pagina de Facebook a spitalului.

Cine și cum poate beneficia de implanturi gratuite de stent:

  • pacienții asigurați și care sunt diagnosticați cu afecțiuni cardiovasculare (boala coronariană ischemică). Aceștia trebuie sa fie evaluați inițial de un medic cardiolog și ulterior redirecționați către Laboratorului de Angiografie si Cateterism cardiac. Pacienții trebuie să fie internați în cadrul secției de cardiologie a SCJU Sibiu.!

„Scopul nostru este dezvoltarea durabilă a serviciilor medicale de cardiologie intervențională, prin accesarea a cât mai multe programe naționale. Includerea spitalului în acest program înseamnă: posibilitatea de a crește numărul pacienților care beneficiază de aceste proceduri; facilități financiare – se rezolvă chestiunea finanțării, o multitudine de avantaje de ordin medical pentru pacienți: rezolvarea acestora pe plan local, rapiditatea intervenției, scăderea complicațiilor, posibilitatea unui prognostic mai bun pe termen mediu şi lung”, spun reprezentanții SCJU Sibiu.

 

Sursa material și foto: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu