Persoanele cu schizofrenie au de 2,7 ori mai multe șanse de a muri ca urmare a infectării cu SARS-Cov-2, decât alte grupuri de oameni. Persoanele cu alte tulburări de sănătate mintală și anxietate nu prezintă un risc crescut de deces asociat cu COVID-19.

Un studiu nou arată că persoanele cu schizofrenie, o tulburare mentală care afectează starea de spirit și percepția realității, sunt de aproape trei ori mai predispuse să moară din cauza coronavirusului decât cele fără boală psihiatrică. Oamenii de știință spun că riscul lor mai mare nu poate fi explicat prin alți factori care însoțesc adesea tulburările grave de sănătate mintală, cum ar fi rate mai mari de boli de inimă, diabet și fumat.

Studiul condus de cercetătorii de la Școala de Medicină NYU Grossman a arătat că schizofrenia este de departe cel mai mare factor de risc, după vârstă (vârsta de 75 de ani sau mai mare a crescut șansa de a muri de 35,7 ori).

“Descoperirile noastre ilustrează faptul că persoanele cu schizofrenie sunt extrem de vulnerabile la efectele COVID-19. Cu această nouă înțelegere, furnizorii de asistență medicală pot prioritiza mai bine distribuția vaccinurilor, testarea și îngrijirea medicală pentru acest grup”, spune autorul principal al studiului, Katlyn Nemani, profesor asistent de cercetare în cadrul Departamentului de Psihiatrie de la NYU Langone Health.

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata  Neuromedicina.ro