Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a dat publicității pe 21 aprilie raportul săptămânal de supraveghere a cazurilor de COVID-19 din România (pentru perioada 13-19 aprilie 2020).

 

 

Potrivit documentului, până la 19 aprilie au fost 8936 de cazuri confirmate de COVID-19 în total și 451 de decese. Astfel, numărul de cazuri noi a scăzut cu 10.5% față de săptămâna precedentă, iar 42% din totalul cazurilor active se înregistrează în doar cinci județe: Suceava, Hunedoara, Arad, Mureș și zona București. Una din 7 infecții cu SARS-CoV-2 a fost în rândul personalului sanitar, iar 71,6% dintre decesele cauzate de COVID-19 au fost la persoane peste 60 de ani. 84,5% dintre persoanele decedate aveau comorbidități asociate, arată raportul. Peste 64% dintre decese au fost înregistrate la bărbați.

 

 

Datele CNSCBT arată că persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 aveau cel puțin o comorbiditate dintre următoarele: afecțiuni cardiovasculare, diabet, afecțiuni renale, fecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, obezitate, neoplasm.