vaccin_256.jpgSanofi Pasteur a decis să accepte furnizarea pe plan local de vaccin antirabic Verorab în condiţiile propuse de către Ministerul Sănătăţii.

”Având în centrul preocupărilor sănătatea publică din România, Sanofi Pasteur a decis să accepte furnizarea pe plan local de vaccin Verorab (vaccin antirabic inactivat, pulbere şi soluţie pentru suspensie injectabilă, pachet de 5 fiole incolore, cu o singură doză de pulbere, şi 5 fiole de 0,5 ml soluţie pentru suspensie injectabilă), în condiţiile propuse de către Ministerul Sănătăţii. Decizia Sanofi Pasteur s-a bazat pe preocuparea noastră constantă pentru sănătatea publică şi pentru sănătatea fiecărui pacient român. Sanofi Pasteur a acţionat întotdeauna în conformitate cu legile locale. Confirmăm încă o dată că întreaga documentaţie de preţ pentru vaccinurile Sanofi Pasteur a fost înaintată autorităţilor locale în deplină conformitate cu legislaţia şi reglementările actuale. Sanofi Pasteur doreşte să reconfirme disponibilitatea stocurilor de vaccin antirabic Verorab necesare pentru a satisface cererile spitalelor din România”, informează un comunicat de presă al companiei.

Purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balş”, Cătălin Apostolescu, preciza, la sfârşitul lunii noiembrie, că stocurile de vaccin antirabic şi antitetanos la această unitate medicală s-au epuizat. „Este o sincopă pe termen mai lung, pentru că Ministerul Sănătăţii renegociază preţul cu producătorii de vaccin. Nu numai pentru antirabic este valabilă această problemă, pentru toate produsele biologice. Până nu se încheie procedura de renegociere a preţului, noi nu putem să îl cumpărăm. Noi avem bani, ei îl au în depozit (n.r. – vaccinul), dar nu putem să îl cumpărăm. Această problemă ţine de aproximativ două luni”, explica atunci medicul. AGERPRES