Sandoz, o divizie Novartis, a încheiat cu succes achiziția segmentului cefalosporine a GSK.

„Antibioticele reprezintă coloana vertebrală a sistemelor moderne de sănătate și un pilon central al ofertei Sandoz adresate pacienților din întreaga lume”, a spus Richard Saynor, CEO Sandoz. „Încheierea cu succes și la timp a acestei tranzații importante este o altă dovadă a angajamentului Sandoz de a fi lider global în furnizarea acestor medicamente esențiale.

“Cefalosporinele sunt segmentul cel mai mare de antibiotice, după criteriul vânzărilor globale. Achiziția acestui segment ne consolidează poziția de lider în segmentul penicilinelor generice,  celălalt segment-cheie al companiei. De asemenea, ne deschide spre sinergii noi, determinate de promovarea crescută pe diversele piețe.”

Tranzacția nu include anumite mărci, vândute anterior de GSK în SUA, Australia și Germania. GSK își păstrează drepturi complete asupra mărcilor în China (excluzând Taiwan, Hong Kong și Macau), India, Pakistan și Egipt și asupra unor mărci în Japonia.

Conform strategiei sale integrate de fabricație, Sandoz intenționează, pe termen lung, să fabrice Zinnat la locații din propria rețea, unitatea sa globală, principală, de producție de antibiotic fiind la Kundl, Austria. În mai, Sandoz a anunțat planuri de investiții de peste 150 milioane de Euro în rețeaua sa integrată europeană de antibiotice.