Un program de educație desfășurat de Crucea Roșie Română în cadrul proiectului Caravana de Bine cu sprijinul Sanofi Romania.

Crucea Roșie Română, cu sprijinul Sanofi Romania, anunță implementarea unui program de informare și prevenție dedicat îngrijirii sănătății persoanelor de peste 65 de ani în perioada rece a anului. Acest proiect reprezintă o continuare a unui parteneriat tradițional care se întâmplă de mai bine de șase ani și care are ca scop promovarea sănătății în scopul îmbunătățirii vieții oamenilor.

Proiectul vine în întâmpinarea nevoilor specifice ale comunităților de vârstnici, reprezentând o inițiativă semnificativă cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra importanței prevenției pentru imunitate.

În contextul sezonului rece, când riscul de afecțiuni gripale, viroze respiratorii și boli cronice crește semnificativ, această inițiativă are scopul de a oferi informații utile direct de specialiști în domeniu pentru o protecție mai bună împotriva gripei și a complicațiilor severe ale acesteia în rândul seniorilor.

„Sănătatea vârstnicilor în sezonul rece” se constituie ca un răspuns la aceste provocări, oferind întâlniri educative și informative pentru comunitatea seniorilor în prevenirea și gestionarea afecțiunilor care pot apărea ca urmare a complicațiilor severe ale gripei. Programul a început în luna noiembrie și va continua până la finalul lunii decembrie în cadrul Caravanelor de Sănătate din județele Maramureș și Sălaj, precum și în cele șase Centre de Promovare a Sănătății din București, Brașov, Constanța, Iași, Satu Mare și Sălaj, și estimează că va ajunge la peste 500 de beneficiari din rândul comunităților vârstnicilor. Periodic, specialiștii medicali și voluntarii Crucii Roșii stabilesc întâlniri informative cu persoanele în vârstă, abordând subiecte precum măsurile de prevenție în sezonul rece, strategii pentru protejarea sănătății în condiții meteorologice dificile și importanța imunizării, cu accent pe contextul bolilor cronice asociate vârstei.

Implicarea Sanofi în programele dezvoltate de Crucea Roșie Română, prin intermediul unui parteneriat solid care durează de mai bine de șapte ani, subliniază angajamentul companiei față de sănătatea comunităților, reflectând importanța colaborării între sectorul privat și organizațiile non-guvernamentale pentru promovarea bunăstării și prevenția afecțiunilor în rândul populației vârstnice. Sanofi Romania salută eforturile depuse de Crucea Roșie Română în această direcție și se angajează să suțină continuarea inițiativelor care aduc beneficii semnificative persoanelor în vârstă, nu doar în perioadele critice, ci pe tot parcursul anului.